אלונה

רוב נדרש לפינוי בינוי

שלום ושנה טובה, לפי מיטב ידיעתי הרוב הדרוש לשם ביצוע פרויקט של פינוי בינוי עומד על הסכמה של 80% מהבעלים. האם חוקי להוסיף סעיף האומר שאם חתמו 66% מהבעלים, היזם רשאי להתקדם ולהגיש תביעה כנגד הדיירים הסרבנים לכאורה? זו נראית לי הפרה גסה של החוק

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, ע"פ סעיף 2 לחוק פינוי ובינוי (עידוד מיזמי פינוי ובינוי), תשס"ו-2006, אחד מהתנאים לפעולת בית המשפט כנגד הסרבנים הוא הסכמת רוב מיוחס מבעלי הדירות במקבץ לפינוי ובינוי לכרות עסקת פינוי ובינוי. הגדרת רוב מיוחס מבין בעלי הדירות ע"פ החוק הינה: בעלי הדירות במקבץ לפינוי ובינוי, שבבעלותם ארבע חמישיות לפחות מתוך כלל הדירות שבמקבץ, ושלושה רבעים לפחות מהרכוש המשותף בבתים המשותפים שבמקבץ צמודים לדירותיהם, וכן מתקיימים בהם שני אלה: (1) בבעלותם שני שלישים לפחות מהדירות בכל בית משותף שבאותו מקבץ, ואולם לעניין בית משותף שיש בו ארבע או חמש דירות בלבד – בבעלותם שני שלישים כאמור, ויש בבית המשותף יותר משני בעלי דירות; (2) שני שלישים לפחות מהרכוש המשותף בכל בית משותף שבאותו מקבץ צמודים לדירותיהם; כלומר, אחד מהתנאים הוא שיש צורך בהסכמת רוב מיוחס מבעלי הדירות במקבץ לפינוי ובינוי לשם הגשת תביעה כנגד דייר סרבן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי