קרן12

ארון חשמל וחוטי חשמל בולטים

הי. במסגרת התמ"א, מעבירים לנו את ארון החשמל מחדר המדרגות לתוך הבית. אבל הם עושים אותו בולט, ולא שקוע בתוך הקיר. כמו כן, גם הכבלים של החשמל שימתחו ממנו כדי לחבר את הממ"ד החדש לחשמל, יהיו בולטים על הקיר ולא חצובים בתוכו. כל זה בטענה שהם לא אומרים לחצוב בתוך הבית, אלא רק בחלקים החדשים שיתווספו לו. האם זה הגיוני? או שזכותנו לבקש שיחביאו את ארון החשמל והחוטים בצורה אסתטית?

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, בעיקרון, ההסכמות לגבי הפעולות הנדרשות ואופן יישומן במסגרת עבודות התמ"א נדרשות להיות מוסכמות בהסכם התמ"א. יש לעיין בהוראותיו ולראות אילו פעולות היזם/קבלן רשאי לעשות בדירתך.

קרן12

הי, בחוזה יש פירוט מאוד לא ספציפי לגבי ארון החשמל. רק כתוב שהוא יוחלף, אבל בלי לציין שהוא יהיה בולט בתוך הדירה ושחוטי החשמל לא יהיו מוטמנים בקיר. אז מה זה אומר לגבי הזכות שלי להתנגד לכך?

עו"ד עזריאל ברנשטיין

קרן שלום, על מנת להשיבך באופן פרטני על שאלה זו יש לעיין בהוראות ההסכם בכללותו. עו"ד העוסק בעייני התחדשות עירונית יוכל לבצע זאת נאמנה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי