צחי בר

ביטול מס נכס שני במתחם פינוי בינוי

היי , אנחנו בתחילת.התהליך בשלב של חתימות על הסכם כוונות , ברשותי 2 נכסים במתחם , ואיני רוצה לשלם מס שבח או כל מס אחר על הנכס השני , איזה סעיף אצטרך להכניס בהסכם הכוונות או בנספח אליו , על מנת לאבטיח שלא אשלם שום מס

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, סעיף 49כב(א)(1) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ"ג-1963 (להלן :"החוק"), מקנה פטור ממס שבח למוכר (וביחד עמו גם הפטורים ממס רכישה וממע"מ), על המוכר למכור ליזם את כל זכויותיו ביחידת המגורים הנמכרת שתמורתה ניתנה רק זכות ביחידת מגורים חלופית אחת ותמורה כספית אחרת. סעיף 49כב(ב) לחוק קובע כי הפטור לעיל (וביחד עמו גם הפטורים ממס רכישה וממע"מ) יינתן בשל מכירת הזכויות ביחידת מגורים אחת במתחם. באם היזם מגיע עמך להבנות מסחריות לקבלת יותר מדירה אחת, יש לוודא שכלל המיסים והתשלומים הנלווים יחולו עליו. ד"א, החוק בסעיף 49כז קובע כי הפטור יחול גם במכירת יחידת מגורים (דירה) אחת ויחידה אחת אחרת במתחם (חנות ו/או נכס מסחרי), בהתאם לתנאי הסעיף - כלומר, אין הדבר זהה במכירת שתי דירות למכירת דירה וחנות או נכס מסחרי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי