קרול ר.

הסכמה על 2 חניות לדייר ודייר סרבן

9 דירות בבניין, אני המתנגד היחיד לפינוי בינוי. כ 4-5 חניות רשומות כיום בטאבו, אבל כולם חונים גם בשטח המשותף. הכל תקין. לדייר אחד חנייה רחבה והיא בטאבו. נכנסות לתוכה, אם צריך, 2 מכוניות בצפיפות. לי ולאשתי 2 מכוניות סה"כ. כל הרחוב עובר הגבהה ולא יהיה מקום חניה. שאר הדיירים הסכימו שהדייר הנ"ל יקבל 2 חניות. אני אסע באוטובוס בעוד לדייר ההוא, שאינו גר שנים בבניין ומשכיר, תהיינה 2? האם זו עילה לאי שוויון בתמורות, גם אם האחרים מסכימים? בתודה-קרול

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, בכדי לטעון לאי-שוויון, נדרש להוכיח אי-שוויון מהותי. יש לבדוק את גודל החניה הקיימת, התשריטים, התוכניות, נסחי רישום המקרקעין וכדומה, ולבדוק האם באמת מדובר בחניה החריגה בגודלה. אם כן, אני מתקשה לראות כיצד אי השוויון בא לידי מימוש - הייתה לבעלים חניה החריגה בגודלה והוא מקבל בחזרה חניה החריגה בגדולה (הגם שתרשמנה באופן שונה בלשכת רישום המקרקעין).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי