דליתת

שקיפות לדיירים במחירי הדירות החדשות תמא תוספת בניה

שלוםרב,. אשמח לתגובתך מאוד על ידי מי נעשים חוזי הרכישה בדרך כלל??? עורך דין הדיירים או עורך דין היזם??? והשאלה החשובה האם זכות הדיירים לקבל מידע אודות מחירי הדירות החדשות שנמכרות ושמוצעות למכירה בפרוייקט,??? תודה רבה

דליתת

שלום, תודה לתשובתך. בתמא שלנו היו כל הדירות באותו גודל מלכתחילה. אך, ההרחבה נעשתה יצרה מצב כזה ש- 24 הדירות גדלו מ62 מ״ר ל100מ״ר ואילו 8 דירות האמצע גדלו ל83 מ״ר. מטרת הבדיקה של מחירי הדירות העליונות שנבנו ע״י הקבלן היא לבדוק מה פערי המחיר בין הדירות שמעל הדירות הגדולות לבין מחירי הדירות שמעל הדירות הקטנות.. וזה על מנת לתבוע את ההפרש כדי לגרום לשיוויון בתמורות. האם יש צדק בדברינו??? האם המהלך שלנו נכון?? תודה רבה להארה. מה עלינו לעשות?

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, הסכמי הרכישה נעשים בדרך-כלל ע"י עורכי הדין של היזם. הסיטואציה שאני יכול לחשוב עליה שבעלי הדירות נדרשים לדעת את מחירי הדירות החדשות הוא בשלב הטרום חוזי, שבו הדיירים רוצים לדעת את הרווח הצפוי ליזם בכדי לקבוע את תמורותיהם. בשלב הטרום חוזי, ניתן להוציא דו"ח שמאי ולבחון העניין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי