יוסי כהן

גיל קבלת שווה ערך של מזומן במקום דירת המגורים

שלום רב שאלתי היא מאיזה גיל ניתן לקבל מזומן במקום דירת מגורים בפרוייקט של פינוי בינוי , וכן באיזה שלב של הבנייה ניתן הכסף בכבוד רב יוסי

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, חוק מיסוי מקרקעין מאפשר ליזם להעניק כסף לקשיש עבור רכישת דירת מגורים/זכות למגורים בבית אבות, בתנאים האמורים בחוק. קשיש ע"פ חוק מיסוי מקרקעין הוא מי שבמועד שבו נחתם הסכם פינוי ובינוי ראשון על ידי אחד מבעלי הדירות בבית המשותף, מלאו לו 70 שנים והתגורר ביחידת המגורים הנמכרת בתקופה של שנתיים רצופות לפחות בסמוך לפני אותו המועד וכן התגורר דרך קבע באותה יחידה במועד החתימה על ההסכם. ע"פ חוק מיסוי מקרקעין, מתן התמורה לקשיש תהיה פטורה ממיסים, בתנאים האמורים בחוק, במידה ונקלטה במוסד התכנון המוסמך לפי חוק התכנון והבנייה בקשה להיתר בנייה מכוח תכנית לפינוי ובינוי, לגבי הבית המשותף שבו נמצאת היחידה הנמכרת.

יוסי כהן

עו"ד ברנשטיין , ראשית אני רוצה להודות לך על תשובתך המפורטת בתור שאלת המשך קצרה , אבקש רק לשאול האם הגיל שבו מחוייב היזם לתת לקשיש שווה ערך במזומן הוא 80 , או שבנסיבות מסויימות מחוייב היזם בתשלום גם בגיל צעיר יותר ושוב תודה על תשובתך המפורטת יוסי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי