שני רוט

אם אנחנו 2 שותפים שווים בנכס שהולך לפינוי בינוי

אם אנחנו שני שותפות שוות בדירה שהולכת לפינוי בינוי ונבחר 2 דירות במקום הדירה שלנו. האם נשלם מס ומעמ? או שלכל אחת תהנה כדירת תמורה ?

עו"ד ג'סטין בן חמו

שלום רב, במסגרת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנות התקציב 2023 ו-2024), התשפ"ג – 2023 נכללו מספר שינויים ביחס לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ"ג-1963. בעניין שיעור הבעלות ביחידת התמורה, תנאי לקבלת פטור ממס שבח הוא ששיעור הבעלות ביחידת התמורה החדשה יהיה שווה לשיעור הבעלות ביחידה המקורית הקיימת (מכאן, שלא ניתן לקבל פטור ממס שבח עבור שתי יחידות תמורה שהתקבלו בגין דירה מקורית אחת). חשוב לציין כי התיקון חל על עסקאות שנעשו החל מיום 1.10.2023. לכן, במידה והעסקה נחתמה לפני המועד האמור, התיקון לא יחול בעניינכן. כמו כן, חריג לכלל הוא דירות שהתקבלו בירושה, שאז יחול הפטור ממס שבח ככל ושיעור הבעלות ביחידת התמורה לא יפחת משיעור זכות הבעלות/חכירה בדירה המקורית הקיימת. בכל הקשור לסוגיות מס - מומלץ להתייעץ עם יועץ מס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי