לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלי לוי

יורשים ותביעה תמא 38

שלום אני ואחי יורשים של דירה בשווה של האמר ז"ל עקב חוסר הסכמה על נושאים רבים טרם הוצא צו ירושה.. בבניין מתקיים הליך תמא,כא רואה את העניין במורה אחרת היזם הגיש תביעה למפקח על הבתים המשותפים. מהו המעמד של כל אחד כרגע כשלא הוצא עדיין צו ירושה. האם במסגרת ההליך יכול גורם משפטי לחייב להוציא צו ירושה, או יכול לחייב לחתום ללא קשר. היזם לא שיתף אותי בעניין כמעט לאורך כל הדרך באופן מכוון. האם ניתן להעלות נושא זב בפני המפקח. מהי המשמעות של איום מצד היזם לחייב בנזקים שיכולים להגרם לו. האם אין לי זכות להציג את עמדתי בפני הגורמים השונים, במיוחד עקב התנהלות היזם. בתודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אבירם לב

נתחיל מהסוף גם אם לא הוצאת צו ירושה/קיום צוואה והנכם היורשים החוקיים, ניתן יהיה לתבוע אותכם בגין הנזקים שנגרמו/יגרמו ככל ולא תחתמו על ההסכם ולא תהיה לכם סיבה טובה לאי החתימה (סכסוכים פנימיים בתוך המשפחה אינם סיבה מספיק טובה). המשמעות של הנזקים יכולה להגיע גם למליוני שקלים והכל תלוי כמה נזק נגרם בפועל בגלל העיכוב לחתום. במסגרת ההליך או בהליך נפרד ניתן לחייב אתכם לחתום/לפעול להוציא צו ירושה/קיום צוואה. העובדה שהיזם לא שיתף אתכם יכולה לסייע לכם אבל עד גבול מסוים וככל והפרויקט הינו פרויקט שהוא טוב למרבית הדיירים, יהיה קשה מאוד להתנגד לו אלא אם קיימות תמורות לא שיוויונית וכיוצ"ב. נראה שיש לא מעט נושאים שצריכים להפתר ונראה שנדרש ייעוץ פרטני

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי