מיס איקס

רוב נחוץ לתמ"א 38 בבניין מורכב

שלום, מבקשת לדעת איזה רוב צריך עבור ביצוע תמ"א 38 בבניין מורכב ( 2 בניינים מחוברים).קראתי איזשהו מאמר שגורס שכשיש 2 בניינים, בד"כ הקבלנים ירצו לבנות דופלקסים (ולא דירות רגילות) על מנת שהעסק יהא כלכלי עבורם. אואז הרוב הנדרש הוא של 100% ולא 66% .... אנא תשובתכם תודה

עו"ד שי אליאב

אם אני מבין אותך נכון, אז את וודאי מבלבלת בין פינוי בינוי לתמ"א 38. הן בתמ"א 38 והן בפינוי בינוי יש מסלול כפייה על דייר סרבן. במידה ויחליטו להרוס את הבניין ולבנותו מחדש לפי תיקון 2 לתמ"א 38, במקרה זה תדרשו להסכמות מלאות.

מיס איקס

לא. לא התבלבלתי. זה לא פרוייקט של פינוי בינוי, אלא 2 בניינים , עם שתי כניסות נפרדות, אשר נקראים " בניין מורכב" ( בנו הרבה כאלה בשנות ה70 ). וכדי לחדד השאלה: האם יש הבדל מבחינת אחוז ההסכמה הנדרשת לביצוע תמ"א 38 בין תוספת של דירות רגילות או דופלקסים?

שי אליאב, עו"ד

אין הבחנה בין דופלקס לדירה. כך או כך הרוב הדרוש לביצוע הפרויקט הוא שני שלישים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי