משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתמ"א 38 ופינוי בינוימיסוי תמא 38 3 מכירה ורכישת דירה
חזרה לפורום

מיסוי תמא 38 3 מכירה ורכישת דירה

נטל
נטלי

לענין תמא 38 3 - נניח שכתוצאה מהתהליך אני אמורה לקבל דירה בת 4 חדרים במקום 3 חדרים למיטב ידיעתי במסגרת החק ישנו פטור ממס שבח ומהיטל השבחה (או שהיטל ההשבחה חל על הקבלן)- אנא תקן אותי אם אני טועה לשאלתי - אילו הייתי מגיעה להסכמה עם הקבלן כי ברצוני לקבל דירה בת 5 חדרים (מדובר בבנין בו חלק מהדירות גדלות ל- 4 חדרים וחלקן ל- 5 חדרים) האם הדרך לשלם כמה שפחות מס היא למכור את דירתי שמגיעה במסגרת תמא 38 3 לקבלן ולרכוש ממנו בצורה מסודרת את הדירה הרצויה בת 5 חדרים ואז עדין הפטורים של שבח והיטל השבחה יהיו בתוקף כאשר אצטרך לשלם מס רכישה בלבד ? אם זו אינה הדרך האופטימלית אז מה כן ?

RE:
יגא
יגאל שלו יזם פינוי בינוי

לא ציינת מה השטח של הדירה של 5 חדרים המחוקק נתן פטור עד שטח 120 מ'

RE:RE:
שי
עו"ד שי אליאב

הערה חשובה: בעמידה בתנאים המפורטים לקבלת פטור מהיטל השבחה - הפטור ניתן לדירה עד 140 מ"ר, ולא כפי שנכתב על ידי מי מהמשתתפים בפורום זה.

RE:
שי
עו"ד שי אליאב

פרויקט במסגרת תמ"א 38 ככלל אכן זכאי לפטורים שציינת. נראה כי אין לך חלופה אחרת למעבר לדירה של 5 חדרים. כדי ליהנות מפטור מלא, תאלצי להשתמש בפטור המגיע לך בהתאם לסעיף 49 ב לחוק מיסוי מקרקעין או בהתאם להוראת השעה. מס רכישה בכול מקרה תצטרכי לשלם. היטל השבחה, במידה ויחול - ישולם ממילא על ידי היזם (בגין תוכנית החיזוק).