דודי

תמ"א 38 תיקון 2

בבניין מסוים בירושלים נבדקת אפשרות של הוצאת היתר של תמ"א 38. הבעיה היא שישנם עברות בנייה בבניין, של סגירת מרפסות. והערייה דורשת "לקזז" אותם מה-25 מ"ר של התמ"א 38. האם ניתנת אפשרות ליזם, במקביל להליך התמ"א 38, לעשות גם הליך של הוצאת היתר "להכשרת" אותם עבירות בנייה? יש לציין שהמצב הנתון יגרום לפגיעה במראה האחידות של הבניין, כאשר כל דייר מקבל מס' מטרים שונה מחברו. בתודה.

עו"ד שי אליאב

תכנית החיזוק תמ"א 38, מתירה בידי הועדה המקומית סמכות שיקול דעת רחב מאוד. במסגרת פרויקט שכזה, החברה היזמית, בשיתוף פעולה עם בעלי הדירות, נדרשים להכשיר את כל "השרצים" שנערמו במרוצת השנים. בשיתוף פעולה עם העירייה ועם אדריכל יש למצוא את המתווה הנכון והמתאים ביותר. תכנית החיזוק והפסיקה שמלווה לה קובעים כי גם מראה ארכיטקטוני הנו שיקול למתווה הביצוע של הפרויקט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי