ניר

תמ"א 38

שלום רב, הבניין שלנו בתהליכי תמ"א 38 ויש סיכומים ראשוניים לגבי מה שהקבלן יתן בתמורה לבניית שתי קומות נוספות על הבניין. בבניין שלנו חלק מהדירות קטנות וחלקם גדולות יותר. האם בביצוע תמ"א 38 יש לקבלן את הזכות הבלעדית לקבוע שכל הדירות יקבלו פיצוי זהה (מרפסת ממ"ד וכו')? האם לבעלי הדירות הגדולות אין זכות לקבל תמורה גדולה יותר? ההגיון אומר שמי שיש לו דירה אחת בבניין יקבל תמורה X, מי שיש לו שתי דירות בבניין יקבל 2X ומתוך כך למי שיש דירה שהיא 1.5 מהאחרים צריך לקבל פיצוי של 1.5X. האם יש עילה חוקית לדרוש זאת?

עו"ד שי אליאב

תמ"א 38 אינה מכירה בתמורה דיפרנציאלית. לשון אחרת, כל בעלי הדירות חייבים לקבל תמורה דומה (אלא אם שיקולים תכנוניים או אחרים מחייבים אחרת). כמובן שבהסכמת כולם ניתן לסכם אחרת, אך חשוב לזכור כי תמורות החורגות מהיקף הזכויות הניתנות מכוח תמ"א 38 אינן זכאיות להטבות מס ואינן זוכות להקלות הניתנות במסגרת תמ"א 38.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי