אלכס

פינוי בינוי

הבניין שלנו קיבל הצעה לפינוי בינוי. 1. החברה לפיתוח והתחדשות עירונית מובילה את הפרויקט. בחוזה שהחברה החברה הציעה לנו אך מתחייבת ורק להחזיר בתמורה דירה חדשה זהה (למעט הוספת מרפסת), ומשאירה את התמורה הפוטנציאלית הנוספת למו"מ שננהל מול הקבלנים בשלב מאוחר יותר. האם כך מקובל בפרויקטים של פינוי בינוי, שמשאירים את התמורה העודפת למו"מ עם הקבלמנים, ומתחייבים לדיירים אך ורק על המינימום של דירה זהה? האם הציפייה שלנו, שחברה העירונית תציע לנו תמורה נוספת כלשהי כבר בשלב של החתימה מולה אינה סבירה/מקובלת? 2. מדובר גם בבניינים של 9 - 25 קומות. כמה עשויים לעלות דמי הניהול. כיצד ניתן למזער או להמנע מעלויות אלו?

עו"ד שי אליאב

במישור החוזי הכול נתון לתוצאות המשא ומתן בין הצדדים. פרויקט פינוי בינוי, על פי רוב, הינו פרויקט גדול שהודאות התכנונית בו מגיעה עם התקדמות התכנון. ככלל עדיף להתקשר עם נקודת הקצה, כלומר כבר למצוא את החברה היזמית ולהתקשר ישירות מולה וללא גורמי ביניים.

שם:

מהי נקודת הקצה? להתקשר ישירות עם הקבלנים?

עו"ד שי אליאב

היזם שילווה את הפרויקט מראשיתו ועד סופו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי