אבי

תמ"א 38 פינוי בינוי וקבוצת רכישה

שלום, רציתי להבין האם בוטלו לחלוטין כל הטבות המס (בעיקר מע"מ ומס רכישה) שהיו רלוונטיות בעבר לחברי קבוצות רכישה, ואם כן - אילו הטבות מס אם בכלל ישנן היום לקבוצות רכישה? הכוונה לקבוצת רכישה של רוכשים רבים (מעל 10) עם גוף שמארגן ומרכז את הטיפול בכל ההיבטים. שאלה נוספת - בהנחה שמדובר בפרויקט של תמ"א 38 במתכונת של פינוי בינוי שמוכרז כמתחם פינוי בינוי במסלול מיסוי, אשר מבוצע במסגרת קבוצת רכישה, האם חברי קבוצת הרכישה זכאים להנות מהטבות המס או שרק קבלן רגיל זכאי להנות מהן? אנחנו בודקים את האפשרות לעשות את הפרויקט דרך קבוצת רכישה כי לא בטוח שהפרויקט יצא רווחי בדרך אחרת... תודה מראש!

עו"ד שי אליאב

עליך להפנות את השאלה לפורום מיסים. יחד עם זאת, אציין במילה כי הטבות המס בוטלו. לעיתים כשמתאגדים כעמותה, מקבלים הטבות קלות. לידיעתי, הקבוצה תהנה מההטבה, אך כאמור, ראוי להעלות בפורום המתאים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי