ביטול רכישת דירה והערת אזהרה
שלום רב! רכשתי לפני שנה וחצי דירה מתמ"א 38 ורק עכשיו קיבלו את ההיתר לבנייה. לבינתיים רכשתי דירה ואני מעוניין לבטל את הזכות על הדירה בתמ"א 38. האם אני חייב לבטל במיידי את הערת האזהרה כדי לרשום הערת אזהרה על הדירה השנייה? או שיש איזושהי דרך לבטל זמן מה לאחר רישום הערת אזהרה החדש? ומה ההשלכות אם יש לי הערת אזהרה בשני מקומות? תודה מראש וחג שמח
איזו הערת אזהרה אתה רוצה למחוק? נרשמה לטובתך הערה ברכישת הדירה החדשה בבנין של התמ"א? אין קשר בין הערת אזהרה אחת להערת אחרת. אין מגבלה לרישום הערות אזהרה בנכסים שונים.
תודה על המענה המהיר אני רוצה למחוק את הערת האזהרה של הדירה הראשונה שרכשתי בתמ"א שאת החוזה שלה אני מבטל, אכן נרשמה עליה הערת אזהרה על שמי תחת החלקה (תת חלקה עדיין לא נבנתה). שאלתי היא, מה ההשלכות מבחינת מס וכל דבר אחר שיכול להיות, באם רשומות על שמי יותר מהערת אזהרה אחת במקביל. אם יש השלכות כלשהן אז האם אני חייב לבטל במיידי את ההערה הישנה בשביל לרשום את החדשה?
אם אתה רוצה לבטל את הרכישה, כמובן שיש למחוק את ההעברה. עם זאת, נראה כי אתה מוטרד דווקא מנושא המיסוי ופחות הרישומי. שכן, במסגרת הרכישה, אני מניח שדיווחתם על העסקה למיסוי. למיסוי אין מעקב על הערות אזהרה, הוא יודע רק מה שדווח לו. לכן מה שעליך לעשות זה לבטל את העסקה ולהוציא הודעות דיווח תואמות לרשות המיסוי. עורך הדין שלך מכיר את הפרוצדורה וצריך לטפל בזה עבורך.