זהבה

שאלות הבנה לפני רכישה

היי רציתי לשאול מס' דברים אני מעוניינת לרכוש דירה בשלבי פינוי בינוי שנמצא בצורה מחודשת עי'' המועצה המקומית של אותו ישוב בתכנון מחודש זאת לאחר מס' שנים של ניסיון להביא את המקום להתחדשות ז''א כיום עברו 4 שנים ממהכרזה השניה שהם קיבלו האם יש להם שנתיים לבצע את כל האישורים כולל ההיתרי בנייה ע''מ להתחיל בבניה אחרת הכול שוב יכול להיות מחדש? דבר נוסף לגבי הנכס בדקתי את הנסח טאבו ראיתי שהם רשומים כבעלות על תתי החלקות של אותם דירות שהם מעוניינים למכור זה אומר שבעצם זה ה''טאבו''? כמובן שהיזם ביצע לכול הדירות שם הערת אזהרה ס'126 מזה אומר מבחינתי כקונה? אני מאוד מאוד אשמח לתשובות זה יעזור לי להגיע להבנות לפני המשך התהליך הגדול הזה

עו"ד שי אליאב

לעניין ההכרזה - ניתן לבקש ולקבל אורכה של הארכת ההכרזה ב- 6 שנים נוספות. לענין רכישת הדירה - חשוב מאוד שתבצעו בדיקות מעמיקות טרם הרכישה. לענין הערת אזהרה של היזם - המשמעות היא שדרושה הסכמתו לכל פעולה של העברת זכויות בנכס וגם ענין זה יש לבדוק מולו ומול ההסכם שנחתם עמו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי