שינויים לפי סעיף בהסכם תמא
שלום רב, יש סעיף בחוזה שחתמנו כל הדיירים עם קבלן תמא שאומר: "אפשרות חלוקה פנימית מחדש של מבנה הדירות לרבות הזזת קירות, הזזת נקודות אינסטלציה, הזזת נקודות ביוב מים וחשמל, למעט הזזת מטבחים, הזזת עמודים, קורות או יסודות בהתאם לבחירת הבעלים." אני הבעלים של הדירה בבנין שעושים בו תמ"א בחולון והשאלה שלי בהתייחס לסעיף הנ"ל היא כזו: יש לי שירותים קיימים בדירה ואני מבקשת מהקבלן שיעשה אינסטלציה של עוד שירותים בנוסף לקיימים ובגלל שהם מחוברים אני רוצה שהקבלן יחבר את השירותים החדשים לקיימים שמחוברים גם כך לצנרת הביוב, וזאת ללא תשלום נוסף מתוקף הסעיף שציינתי מעלה. ביקשתי זאת מהקבלן והוא מסרב לבצע זאת, הוא רוצה לבצע אינסטלציה נוספת לקיימת ובתשלום נוסף של 5,000 שקל. האם דרישתו חוקית ועולה בקנה אחד עם הסעיף שציינתי שמופיע בהסכם ? כי בסעיף רשום "בהתאם לבחירת הבעלים" וזה מה שאני בוחרת והקבלן מסרב. חידוד: לפי הסעיף שציינתי מעלה, האם אני יכולה לדרוש שינויים שביקשתי ללא תשלום נוסף ? אודה להתייחסות מפורטת לשאלותיי. בברכה רחל
ממה שאני רואה, ומבלי שראיתי את כל ההסכם, נראה שיש פה פער. בעוד שההסכם מדבר על הזזה, נראה שאת מבקשת תוספת. כך שנכון עקרונית לראות כי ההסכם אינו מתייחס לבקשה שלך. צריך לראות אם יש בסעיף אחר התייחסות לשינויי דיירים ומחירון לצדם. מציע שתתיעצי בענין עם עוה"ד שלכם שערך עבורכם את ההסכם.