שלי

שינוי חוזה תמ"א 38 ללא הסכמת דייר אחד

שלום רב ותודה לתגובה בהקדם. בניין בן 32 דיירים 2 כניסות. 8 דירות האמצע יקבלו תמורה קטנה משמעותית מכל השאר ואף יחסם האוויר בדירות האמצע. בחוזה המקורי שנחתם היתה תוספת חדר אחד לכל 32 הדירות. בפועל הוחתמו הדיירים על כך שכל הדירות למעט דירות האמצע יקבלו 2 חדרים. אני לא חתמתי על החוזה החדש ואף פניתי לוועדת ערר מחוזית. וועדת הערר החליטה שיזיזו את 2 החדרים של דירות המעטפת שבחזית מטר לכיוון קו הבניין כדי לפתוח אוויר. מעבר לכך לא דנה בבקשות אחרות כגון הגדלת החלונות בדירות האמצע כדי לקבל יותר אוויר. עוד עולה מהזזת החדרים לכיוון הכביש שחניה אחת תבוטל ויהיו רק 33 חניות במקום 34. שאלותיי...הן: 1. האם יוכל היזם להפקיע חניה ממני כתושבת דירת אמצע... כי אני היחידה מ 8 דיירי האמצע שהתנגדה והגישה וועדת ערר. (8 דיירי האמצע יקבלו חניה מחמת מרפסות 7 מטר בעוד לכל השאר 16 מטר.) 2. האם אוכל לתקוף את החוזה שהרי לא חתמתי על חוזה זה. אלא על חוזה אחר לחלוטין. 3. מה עלי לעשות כעת ואל מי לפנות? האם העו"ד של הדיירים בתמא מחויב להמציא לי פתרון ולהחתים אותי על חוזה חדש?

עו"ד שי אליאב

שלום רב, ועדות תכנון על פי רוב אינן מתערבות בתמורות דיירים ואלו נתונות למו"מ עם היזם. בכל הנוגע לחניה, מאוד תלוי אם החניה מוצמד או לא. ככל שאינה מוצמדת, הבעיה פחותה. אם מוצמדת, אזי היזם נדרש לעשות כל מאמץ שלא תיפגע ולחלופין להעמיד חניה אחרת לבעל הדירה הנפגע. ככל והחוזה השתנה, יש לראות האם יש בסיס לטענות על בסיס החוזה הקודם, ככל שאינו בוטל מחצמת תנאים מתלים או אחרים. מציע להפנות שאלה בענין לעורך הדין שלכם שמכיר את נוסח ההסכם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי