רועי

שינוי כפוי בדירה במסגרת תמ"א

שלום, ברשותי דירה בקומת קרקע בבניין אשר עובר תמ"א. העבודות החלו לפני כחודשיים וכעת נודע לי שהמיקום המתוכנן של מסתור הגז של הבניין הוא בצמוד למרפסת הדירה, וכי בשל כך על הקבלן לאטום כמחצית מהמרפסת ולמעשה להפוך ויטרינה של כ- 3.5x1.5 מ' לחלון של כ- 1x1 מ'. השינוי הזה לא מוזכר בהסכם התמ"א עליו אני חתום. האם הדבר חוקי? האם היזם יכול לכפות עלי שינוי כזה בדירה (ואגב כך להוריד משמעותית את ערכה)? תודה, רועי

עו"ד שי אליאב

זה מאוד תלוי בתנאי ההסכם שביניכם. ככל שמדובר בהנחייה תכנונית, בדרך כלל ההסכמים קובעים כי ניתן לאשר זאת משאין חלופה אחרת. אני מציע שתיוועץ בענין עם עוה"ד שמייצג אתכם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי