דני

תמ"א 38/2 - האם ניתן לכפות עליי לוותר על מרתף צמוד תמורת מחסן?

שלום, בבעלותי דירת קרקע בבניין בו נציגות הדיירים מקדמת פרוייקט תמ"א 38/2 - פינוי בינוי. לדירתי יש מרתף (בגדול של כ20מ"ר) עם מדרגות היורדות לתוכו מהדירה עצמה + מחסן (כ5מ"ר) במרפסת הדירה כשהכניסה אליו היא מהמרפסת (שניהם בהיתר סה"כ ~25 מ"ר). היזם טוען שבגלל מגבלות של הרשות המקומית, הוא איננו יכול להצמיד לדירה החדשה מחסן הגדול מ20 מ"ר, וכי לא יאשרו לו לחבר את המחסן לדירה כמו שהמרתף נגיש לי כיום כך שהגישה למחסן תהיה מקומת החנייה. האם היזם יכול לכפות עליי לקבל מחסן שאינו נגיש וקטן מאלו שיש לי כיום תמורת פיצוי כספי? בתודה מראש,

עו"ד שי אליאב

פרויקטים אלו מאוד מורכבים ונדרשים לעבור התאמות למציאות היום שלא תמיד מאפשרת מה שאושר בעבר. במקרה כמו שאתה מתאר צריך לחשוב על פתרונות יצירתיים מתוך המגבלות הקיימות. במקרה של מחלוקות, אפשר למנות שמאי שיכריע בענין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי