שי

פיצוי לבעל מגרש במסגרת פינוי-בינוי

אהלן, למשפחתי מגרש של חצי דונם במתחם שמיועד לבינוי-פינוי-בינוי (עבר ועדה מחוזית). מרבית המתחם הוא דירות ויש רק מספר בודד של מגרשים דומים למגרש שלנו במתחם. איזה תמורה נהוגה במקרה כזה לבעל המגרש? יש איזשהם כללי אצבע? להבנתי זה יותר דומה לעסקת קומבינציה אך מאחר ובתוכנית יש גם פרצלציה זה לא שהבניין החדש ייבנה בדיוק על המגרש שלנו. בנוסף איך יחולו עליי כללי הסירוב במידה ולא נהיה מרוצים מהפיצוי? הרי לא הגיוני ש-70% מבעלי הדירות יוכלו להכריח בעל מגרש כי זה סיטואציה ותמורה שונה. תודה, שי

עו"ד שי אליאב

במסגרת הפרויקט מתבצע הליך של איחוד וחלוקה ובסופו של דבר כל הזכויות נזרקות לסך ומחולקות בהתאם לטבלת ניקוד שנקבעת על ידי שמאי. אכן המקרה דומה לעסקת קומבינציה משוכללת הכוללת גם הטבות מס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי