משה

חוזה פינוי בינוי - ייפוי כוח וייצוג

שלום, אנחנו כרגע בשלב של חתימת חוזים עם היזם. אודה אם תוכל לענות לי על שתי שאלות: 1. האם זה תקין שעו"ד הדיירים מקבל את שכרו פר דייר שחותם, ושהשכר שלו משולם ע"י היזם? 2. מבקשים מאיתנו לחתום על ייפוי לפני קבלת ערבויות. בייפוי כוח פסקה כזו: "לחתום בשמנו ובמקומנו על כל בקשה, הצהרה, הסכם, שטר מכר, שטר ו/או בקשה להעברת זכות שכירות ו/או שטר חריכה ו/או שטר אחר כלשהו או מסמך כלשהו, כדי לרשום ו/או להעביר בלשכת רישום ו/או בפני עורך דין כלשהו ו/או בפני כל רשות אחרת, את מלוא הזכויות הרשומות או המוקנות לנו בקשר עם הנכס, על שם החברה ו/או לפקודתה." סביר לחתום על זה? תודה,

עו"ד שי אליאב

1. הנוהג המקובל הוא שבעלי הדירות הקיימים לא מכניסים את היד לכיס. מכאן יוצא שהיזם נושא בכל עלויות הפרויקט לרבות שכרו של עו"ד בעלי הדירות ויתר היועצים מטעמם. כדי להבטיח את אינטרס בעלי הדירות, הסכם העבודה צריך להיחתם ישירות בין בעלי הדירות לעוה"ד, כאשר החברה מתחייבת לשאת בשכרו. אבני הדרך לתשלום הם פחות משמעותיים, אך כן חשוב לוודא כי התשלום יחולק לאורך הפרויקט. 2. ייפוי כוח שכזה חייב להישאר בנאמנות אצל עוה"ד של בעלי הדירות ובשום אופן לא להגיע לחברה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי