ליאת

חיזוק ושיפוץ שלא במסגרת תמא

אני בעלת דירה בבניין משנת 70, ברחוב ועידת קטוביץ ליד הירקון, שתי קומות ע"ע, 6 דירות. בתוך הדירות סדקים ובחלקן רצפה לא מפולסת. דוח מהנדס פרטי לבקשת הדיירים מ2009 טוען שרצוי לחזק חלק מהבניין. אין צו ממהנדס עיר. לשתי דירות עליונות יש גג פרטי+בניה 23 מר עליו. לא כ"כ מעוניינות לוותר על הגג. 5 דירות החליטו על חיזוק ושיפוץ באופן פרטי, (לא תמ"א), מכיסם של הדיירים בלבד ומחייבים אותי להשתתף. העלות הכוללת כ800 אלף שח, לא סופי. טוענים להעלאת ערך דירותיהם. הדירה שלי הכי קטנה, 47 מ"ר, היחידה מתחת לגג המשותף. העלות לדירתי תהיה כ100 אלף שח. אני שכירה עם משכורת ממוצעת של פקידה בשרות המדינה. אין לי יכולת. בנוסף רק חלק מהדיירים רוצים ממ"דים ורק חלק רוצים מרפסות, מה שיצור חוסר סימטריה בנראות הכללית של הבניין. על בניית הממד/מרפסת ישלם רק מי שרוצה. ל-4 דירות חניה אחת בטאבו לכל דירה. עם השנים נכסו לעצמם עוד חניה בכך שהחנו רכב מאחורי רכב, ע"ח השטח המשותף. כך יוצא שכיום לכל דירה שתי חניות למרות ששילמו רק על אחת. לדירה שלי אין חניה. מבחינת עלויות, החיזוק והשיפוץ יתייחסו גם לחניות, ממ"דים, מרפסות ולבניה נוספת על הגג הפרטי של שתי דירות (40 מ"ר). הדיירים מאיימים לתבוע אותי אם לא אשתתף איתם במהלך. שאלתי: האם אני מחוייבת להשתתף?

עו"ד שי אליאב

על פי החוק, לצורכי חיזוק בלבד, רוב בעלי הדירות יכולים לתבוע את הסכמת הדייר הסרבן. אגב במסגרת הליך זה שמתנהל לרוב בפני המפקח על רישום המקרקעין, מתקיים מעין הליך גישור ומוצעים פתרונות שונים, כמו פריסה וכיו"ב. מציעל לכם לפתוח במסלול הידברות בנושא, זאת מאחר שכאמור הרוב יכול לתבוע את המיעוט

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי