דליה מוס

לחץ לחתימה על הסכם מצד יזם

יזם ואדריכל הגיעו עם שרטוט ראשוני ביותר של הבניין שלנו והבטיחו בעל פה עוד ממד ומרפסת לכל דייר כשלדברי הם העיריה טרם נתנה להם דף מידע. ומיד לחץ לחתום על הסכם כי אחרת אי אפשר להתקדם. עורכת דין שמייצגת את הדיירים טוענת שכך צריך ובהסכם יהיו תנאים מתלים. פחדנו לחתום מבלי שרואים בפועל את השרטוטים והחניות ואם יש גם דירות גן. השאלה האם כך הדברים אמורים להתנהל מבחינת החוק? וכן מה התמורה לגבי חנייה בטאבו כשהאדריכל טוען שכל אחד מקבל רק חנייה אחת. דליה

עו"ד שי אליאב

יש פה ערבוב בין כמה נושאים בשאלה אחת. לגבי הביטחון שבתמורה - פה יש קושי גדול, כי אכן אין ודאות תכנונית בתמ"א 38. רצוי להגיע להסכם לאחר ישיבת תכנון בעירייה ופרוטוקול סיכום שנותן כיוון מסוים לתכנון הבנין החדש. חשוב להבין כי התכנון עשוי להשתנות נוכח שינויים נדרשים על ידי הועדה המקומית (העירייה). לגבי חניה, אין מניעה לרשום את החניה שכל דירה תקבל כהצמדה לדירה בלשכת רישום המקרקעין (טאבו).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי