אשר גולד

מה ניתן לעשות במקרה של דייר סרבן

שלום, יש לנו דירה בבניין משותף ובו 12 דיירים. לאחרונה קיבלנו, בעלי הדירות, הצעה לביצוע פינוי-בינוי. 75% מהדיירים מעוניינים בכך, אך ישנם מספר שכנים שמתנגדים, כיוון שהם השקיעו בשיפוץ דירתם. אחד הדיירים, הינו דייר שגר בקומה האחרונה ולפני כשנתיים הרחיב ובנה קומה נוספת על גג הבניין (גג רעפים) שהינו רכוש משותף. לטענתו, ההצעה שקיבל אינה כדאית לו, כיוון שהשטח הרשום לו בטאבו הינו 65 מ"ר והקבלן מציע לו הצעה בהתאם, בעוד שהשטח שיש לו בפועל הינו 130 מ"ר בנוי, 10 מ"ר מרפסת ומחסן-גלריה בשטח 40 מ"ר. לדבריו, עלות השיפוץ והבנייה היתה גבוהה מאוד ובסה"כ הוא השקיע על הדירה סכום גבוה מהסכום שהדירה שיקבל מהקבלן תהיה שווה. יש לציין שהבנייה קיבלה את כל האישורים הנדרשים ולמעט שכן אחד, שאף הוא לא הגיש התנגדות, כל השכנים חתמו ואישרו תוכנית הבנייה שלו. האם יש ממש בדבריו, או שניתן לתבוע אותו כדייר סרבן? תודה!

עו"ד שי אליאב

אם בנה לפי היתר בניה יש יסוד רב לטענות שלו. בפינוי בינוי יש הסדר מיוחד של מינוי שמאי ספציפי שיודע לקחת בחשבון את מכלול הנסיבות הספציפי של דירה ולתת חוו"ד בענין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי