איציק

שינוי שנעשה בנכס והשלכותיו על תמ"א 38/1

שלום רב. אני גר בדירה בבית משותף שיש תוכניות ממשיות להחיל עליו תמ"א 38/1. לפני 3 שנים שיפצתי והמטבח המקורי שהיה בנכס הוחלף במטבח חדש רחב יותר. ע"פ התוכנית המפורטת לתמ"א, על מנת שתהא גישה לממ"ד שיתווסף לשטח הדירה יש צורך בהריסת חלק מן המטבח. שאלתי: האם מחובתו של היזם לפצותי במטבח חדש או בשווי כספי של מטבח חדש? האם אי הסכמה לחתום על חוזה תמ"א מסיבה שלא יימצא פיתרון הולם לבעיה מהווה עילה משפטית מוצדקת (למקרה שאתבע בבית משפט על סרבנות)? אודה לתשובתך בכבוד רב, איציק

עו"ד שי אליאב

אתה מתאר בעיה מסחרית ידועה בפרויקטים מסוג תמ"א. חייב לומר כי על פי רוב עניינים אלו נפתרים במסגרת הליך של הידברות עם החברה היזמית והגעה להבנות פרטניות לאור הסיבה היחודית שעולה. הבעיה כי להבדיל מפרויקט פינוי ובינוי, בפרויקט חיזוק אין בחוק הסדר של מינוי שמאי להכרעה בענין. מכאן החשיבות בהידברות. מציע לנסות כל דרך לפתור את הענין ולהימנע מהליכים שלא תמיד ניתן לחזות את תוצאתם.

איציק

רב תודות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי