אלי

זכויות בניה נוספות לבעל מחסן בלבד כיחידה העומדת בפני עצמה בתמ"א 38 הריסה ובניה

נתונים: 1. מחסן המהווה יחידה עצמאית ברישום בית משותף 2. הבנין עובר תהליך של תמ"א 38 הריסה ובניה 3. המחסן לא נכלל בתכנית ההגשה להיתר. השאלה מתמקדת בגובה הפיצוי מלבד השווי הפיזי של המחסן בנושא הזכויות הנוספות. 1. הפיצוי כולל את החלק היחסי ברכוש המשותף בנושא הזכויות הנוספות הנגזרות מהתב"ע בתוקף. 2. השאלה אם המחסן כיחידה עצמאית זכאי לזכויות הנוספות הנגזרות מתוקף תמ"א 38? 3. לצורך הדוגמא יש תוספת של כ 1300 מ"ר בניה מתוקף התמ"א בלבד. האם המחסן כיחידה עצמאית זכאי לחלקו היחסי בזכויות אלו.

עו"ד שי אליאב

עקרונית החוק אינו מבחין בשימוש וביעוד היחידה והשאלה היא האם מדובר ביחידה עצמאית. ניתן לכל יחידה עצמאית לתת את כל התמריצים המקובלים בתמ"א 38, דא עקא שרשות המקומית דווקא מגבילה את התמריצים לאור התכלית החקיקתית שהיא הגנה על חיי אדם ולא שדרוגים לשמם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי