יעקב דבש

מס רכישה בעת רכישת דירה יד שניה בפרוייקט תמ"א 38/2

שלום רב, שוקל רכישת דירה יד שניה בבנין בו הוגשה בקשה להיתר בנייה לפי תמ"א 38/2 הריסה ובנייה וטרם ניתן היתר - 1. האם על מס הרכישה יחולו אותם כללים (לעניין שיעור החיוב והפטורים החלים) כמו בדירה "רגילה" שאין לגביה תכנית תמ"א 38/2 ? 2. האם על מס השבח שיחול בעת מכירת הדירה החדשה שתיבנה - לאחר קבלת טופס 4 - יחולו אותם כללים (לענין שיעור החיוב והפטורים החלים) כמו בדירה "רגילה" שלא נבנתה לפי תמ"א 38/2 ? בברכה ובתודה מראש, יעקב

עו"ד שי אליאב

תחילה צריך לדעת האם התקיימו התנאים המתלים בהסכם מול היזם. נראה שלא לאור שטרם התקבל היתר בניה.לנושא הזה יש משמעות בוודאי לעניין מס שבח וזכאות לפטורים. לטעמי בנושא מס רכישה בנסיבות העניין יסווג כדירה שכן במועד הרכישה אובייקטיבית פיזית מדובר בדירה וכן יש כוונה לעשות בה שימוש כזה ולכן יחולו מדרגות מס רכישה לרוכש דירה יחידה או דירה נוספת, לפי הענין. בשאלה השניה, גם כן צריך לשים לניואנסים, למשל כי לפי הוראת ביצוע של רשות המיסים, אם יתבקשפטור ממס שבח לדירה יחידה, במניין 18 החודשים תיספר גם תקופת החזקה הדירה הישנה. שורה תחתונה ובמיוחד לענין מס השבח, מדובר בשאלה מורכבת שראוי להעלותה בפני פורום מיסים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי