אליזבת

הפסקת לימודים

יש נער שאני מכירה שכל הזמן רוצה להפסיק ללמוד ומסתבך בעבירות קטנות. האם הרשויות יכולות להחליט לשים אותו במוסד לנערים?

עו"ד רות גוברין

אליזבט, וואוו, השאלה שלך זורקת אותי, לא פחות ולא יותר, למבוכי קיומו של פרנץ קאפקא, ה"רשויות"! בן כמה הנער? האם היו ניסיונות טיפוליים ואבחונים דרך בי"ס? האם עברותיו הקטנות הפכו אי פעם לכתב אישום? היכן הוריו בתמונה? לא מתגרשים במיידי אחרי וויכוח קטן על "למה לא שטפת את הכוס שלך" כדאי לבדוק כבר מה היה ובעיקר מה השורש למצוקתו שבאה לידי ביטוי בהתנהגותו ורק משם מתחיל ההליך הטיפולי. לא להתייאש, להירתם לעזרתו.

אליזבת

תודה על התשובה! מדובר בנער בן 15 וחצי. היו נסיונות התייעצות עם היועצת של בי"ס, אך הם נכשלו. אנמי חושבת שלא הוגש כתב אישום. לגבי המשפחה שלו, גם זה נושא לא פשוט...

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נוער בסיכון ורווחה