פנינה

זכויות אישה בנכס בן ממשיך

רציתי לשאול .בעלי הוא בן ממשיך הוא וחמי עשו החלפה של המשק בנכס שהיה רשום על שם בעלי ובו חיים חמי וחמותי טרם נישואינו ואנו חיים במשק שלהם השנה הוחלט ע"י שני הצדדים להעביר את הבעלות על הנכסים . במהלך נישואינו נלקח משכנתא על הנכס בו חיים חמי וחמותי וכדי לבצע את העברה אנו צריכים לשלם את המשכנתא ומשק עבר על שמו של בעלי בלבד אני רוצה לדעת אם חס וחלילה יפרדו דרכינו האם יתכן מצב שלי לא יהיה חלק במשק בו אני חיה כל נישואיי ואהייה שותפה רק לתשלומים על הבית ועל המשכנתא. פנינה

עו"ד צבי סיגל

פנינה שלום. כשאת משתמשת בביטוי "יפרדו דרכינו" הכוונה לאחת משתי אפשרויות: גירושין או מות בעלך. 1. במקרה של גירושין חלים כללי "חזקת שיתוף" ובמסגרתם נהוג לקבוע כי כל רכוש שהגיע לאחד משני בני הזוג במהלך חייהם המשותפים - חזקה היא שהוא שייך לשניהם ביחד. 2. למקרה של מות בעלך - צריך לבדוק את חוזה החכירה של המושב (האגודה) שבו אתם מתגוררים - כדי לדעת מה יהיו זכויותיך בנחלה. ברוב חוזי החכירה כתוב כי במות אחד מבני הזוג עובר כל חלקו בנחלה לבן/בת זוגו. יש לבדוק בחוזה אם הכוונה שם היא רק במקרה שמלכתחילה שני בני הזוג הם בעלי הנחלה ביחד, או שגם במקרה בו רק הנפטר היה בעל הזכויות בנחלה. אם אין סעיף כזה בחוזה החכירה - קובע חוק הירושה בסעיף 114 כי הזכויות במשק החקלאי יהיו לאחד מיורשיו שיכול ומסוגל להמשיך לנהל את המשק החקלאי. על מנת שלא תהיה מחלוקת אם את מתאימה להגדרה כזו - עדיף שבעלך יעשה כבר עכשיו צוואה ובה יוריש לך את מלוא הזכויות בנחלה לאחר פטירתו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הרחבת ישובים