עדי

שאלה- בקשר לחוזה עם ההורים המיועדים

שלום וברכה, אני הולכת להיות אם פונדקאית. ורציתי לשאול מה נהוג לחתום בחוזה במצב שבו מגלים שיש מום לעובר (במהלך ההיריון) האם ההורים המיועדים יכולים לדרוש ממני לחתום על הסכם שכולל הפלה במקרים כאלה? האם זה לא בעייתי לחתום על הסכם כזה? כי הרי בהפלה מלאכותית כרוכים סיכונים רבים... אשמח לייעוץ חג פסח שמח

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

הי עדי, נהוג בהחלט לחתום בהסכם פונדקאות על סעיף לפיו במקרה ובמהלך ההיריון יתגלה מום בעובר האם הפונדקאית מסכימה להפלה. זה לא בעייתי, זה נהוג ומקובל, זה גם סביר - מדובר בהורים המעונים לגדל ילד בריא. אם זה לא סביר בעינייך רצוי שתשקלי שוב את נושא הפונדקאות. בהצלחה וחג שמח