אריק

הבאת תינוק לארץ אחרי לידה בחו"ל

אנחנו חושבים על פונדקאות בחו"ל ושמעתי שתהיה לנו בעיה להביא את התינוק/ת לארץ אחרי הלידה בגלל שלא יאשרו את האזרחות שלו/ה? במה מדובר ומה צריך לעשות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד תמר רובינשטיין

כאשר נולד/ים תינוק/ות בהליך פונדקאות בחו"ל נדרשת בדיקה גנטית על מנת לוודא כי העובר/ים הוא ילדם/יהם של ההורים המבקשים להביאו ארצה. הדרך כרוך בהמתנה בחו"ל עד להשלמת הבדיקה הגנטית; אולם לאחר שיש אישור לקשר גנטי בין הילד/ים לזוג ניתן להביא ארצה את הילד/ים והילד/ים מקבל/ים אזרחות ישראלית. בהמשך יש לגייר את התינוק/ות ויש מקרים בהם המדינה מבקשת להשלים את ההליך באימוץ הילד/ים. כל אלה לא נדרשים בהליך פונדקאות בישראל.