נועם

שאלה בנוגע להפחתת מזונות ילד

שלום רב, אני גרוש ואב לילד בן 3 מנישואי הראושנים אני נשוי פעם שניה ויש לי ילד בן שנה ועוד אחד בדרך... אני משלם לגרושתי סכום של 2700 ש"ח בחודש, רציתי לדעת אם יש מקום לבקשת הפחתת במזונות ובכמה ניתן להפחית אותם, יש לציין שכשחתמתי על ההסכם עדין לא היה חוק חינוך חובה מגיל 3 ואילו כעת יש ואין לה תשלום על גן לילד יותר היות והוא הולך לגן ערייה לתשובתך אודה תודה רבה

שלומי באשי, עו"ד

שלום נועם, לא ציינת כמה אתה משתכר? הפחתת מזונות שנקבעו בהסכם היא קשה ומורכבת מאוד. המשוכות שיש לעבור לא קלות. יחד עם זאת הולדת ילדים נוספים היא בהחלט עילה לנסות ולבקש הפחתה. תלוי בכמה אתה משתכר אבל שווה נסיון למרות שתביא בחשבון שנקיטת הליכים כאלו יהיה בהם משום הרעת היחסים עם גרושתך ולצערי ייתכן שזה יושלך על הילד. לשיקולך

נועם

שלום רב, תודה רבה על תשובת, אני משתכר כ10,000 נטו האם יש עילה לבקש הפחתה?

עו"ד שלומי באשי

לדעתי שווה נסיון אבל רק דרך ייצוג משפטי