שרה

השתתפות האב בתשלומי הוצאות לשנת הלימודים

שלום רב. בהסכם הגישור נקבע כי על האב להשתתף במחצית מהוצאות החינוך. להלן הציטוט : מחצית מהוצאות החינוך המפורטות להלן: תשלומי חובה ו/או רשות לביה"ס ולגן (כגון: אגרות, היטלים, ועד וכיוצ"ב), עלות טיולים, עלות ספרים ומחברות, עלות ציוד לתחילת שנת לימודים ועלות תלבושת אחידה והכל בניכוי מענקים שמתקבלים לאם גרושה, ככל שיתקבלו. קיבלתי לחשבוני הפרטי מענק לימודים מביטוח לאומי, הכסף בידיי בלבד ולאב אין גישה אליו. שאלתי היא כזאת : האם המענק מכסה את חלקו של האב בלבד בהוצאות לשנת הלימודים או את ההוצאות באופן כללי ? לדוגמא : אם בחודש יולי הוצאתי מכספי סך של 800 ש"ח על ספרי לימוד, ועל האב להחזיר לי 400 ש"ח, האם עליי לחשב בכפוף לנאמר בהסכם הגישור את המענק מביטוח לאומי פחות 400 ש"ח או מענק פחות 800 ש"ח ? בתודה ובברכה.

עו"ד שלומי באשי

שלום שרה. כאשר מדובר על מחצית מהתשלום זה אומר בדיוק את זה - מחצית מהתשלום שנותר לתשלום לאחר קיזוז המענק מביטוח לאומי. עליך לקחת את עלות מלא התשלום להפחית ממנו את מענק הביטוח לאומי ואת היתרה לחלק לשניים.