אור

הורדת המדור

שלום רב אני משלם עבור ילדה אחת כ 2000 שח מזונות כולל הכל. על פי ההסכם 1300 מזונות ו700 מדור, לפני כשנתיים גרושתי התחתנה ועברו לגור בבית בעלה שעליה היא לא משלמת שכירות או משכנתא. את הדירה שקנתה כאשר התחלקנו בכסף של דירתנו שמכרנו בגירושים היא משכירה לדיירים כאשר ביקשתי ממנה להפחתה היא התנגדה בתוקף בטענה שבמידה ואפחית לה דרך בית משפט היא תפתח שוב את תיק המזונות ותדרוש יותר מאחר והסכום גם כך נמוך הדבר די מתסכל אותי ומפאת זה שאנו מסתדרים בצורה זו החלטתי להשאיר זאת למען שלא נסתכסך יותר ושלילדה יהיה טוב אך לא ממש קבלתי תשובה ברורה מאיש מקצוע, אציין שאני משתכר כ 7000 שח נטו בחודש וקשה לי מאוד לשכור דירה ולחיות חיים רגילים מה לדעתך אני צריך לעשות?? בכבוד רב אור

עו"ד שלומי באשי

שלום אור וחג שמח, לא ציינת בת כמה הילדה? התשובה שאני חייב לתת לך היא שכאשר אין הוצאה על מדור אז גם אין חיוב בגינו. אבל, בן הזוג של גרושתך לא חייב לממן מדור עבור בתך ולכן טכנית הוא יכול לדרוש השתתפות בשכר הדירה אם וכאשר תחליט להגיש תביעה להפחתה בגין רכיב זה. מה אם הוצאות החינוך עבור הילדה? על פניו נראה כי אתה לא משלם אותם ולכן תביעה להפחתה בגין רכיב המדור יכול שתתקבל אבל יתווסף לך רכיב אחר אשר יגרום לכך שהתוצאה של הפחתה באם תהיה כזו לא תצדיק את המאבק והבלגן. צריך לדעת בת כמה הילדה ולבדוק את ההסכם כדי לקבל החלטה האם לצאת לתביעה. אני חוזר ואומר אם ההסכם מדבר על רכיב מדור ורכיב זה איננו כרגע אז על פניו יש עילה. צריך רק לבדוק מה המשמעות של הליך התביעה וסיכוייו אל מול הנזק שעלול להיגרם. הייתי מנסה ךדבר איתה ולהציע הפחתת של 400 שקלים ולראות האם זה יעבור.