אורנה

שאלה

שלום רב, תהייה עקרונית... לגבי סוגיית היוון המשאבים. למי מגיע היוון נכסי קריירה? אם הבעל מגיע לקשר לאחר שכבר השלים את כל שנות לימודיו והיה בעל משרה מסודרת. והאישה משלימה את רוב שנות לימודיה במהלך הקשר ובתמיכתו הכלכלית של הבעל עד לאותו מספר שנות לימודים גבוה והכשרה כמו הבעל, אך כעת בפועל מרוויחה פחות - מרוויחה כחצי עד שני שליש מהבעל, האם במצב זה בימ"ש ישקול מתן פיצויים? תודה, אורנה

עו"ד שלומי באשי

שלום אורנה, סוגיית נכסי הקריירה הינה סבוכה ומורכבת ואצל כל נשאל ייתכן ותמצאי תשובה אחרת. תשובתי היא שקודם כל יש לבחון מהם פערי ההשתכרות בינכם ומה הפוטנתיאל לעתיד. בהתחשב בתשובה הזו אז יש לשאול האם יש מקום לשקול חיוב בפיצוי. אם היום הוא משתכר יותר ממך אבל מחר בבוקר את תפרצי קדימה ותיישרי קו או אף תעקפי אותו - הרי שלא יהי נכון ולא צודק לבצע את האיזון כבר עכשיו.