אביעד

מזונות עד גיל 6

אני גרוש כבר שלוש שנים, בתי ובני בני 5 (תאומים) אני משלם מזונות בכל חודש. האם ברגע שילדיי יגיעו לגיל 6 ירד גובה המזונות? האם ישנו חוק כזה?

עו"ד שלומי באשי

שלום אביעד, אין חוק כזה אשר מפחית באופן אוטומטי את המזונות בהגיע הילדים לגיל 6. מה ששמעת מאחרים הוא את המונח מזונות מדין צדקה ומזונות אבסולוטיים. עד גיל 6 ( ילדים עד גיל זה נקראים בלשון ההלכה "קטני קטינים" ) החיוב על האב באופן אבסולוטי. מעל גיל 6 ועד 15, החובה מאפשרת התחשבות בנתונים אחרים וזאת כדי לשקול האם לחייב את האב מעבר לצרכים ההכרחיים של כל קטין. בפועל בתי המשפט מאמצים את תקנת הרבנות הראשית המרחיבה את החיוב של "קטני קטינים" עד גיל 15 ובאופן מעשי המשמעות היא שלא תהיה כל הפחתה עד גיל זה. מגיל 15 ואילך ניתן להתחשב בהכנסות האם כפקטור לקביעת המזונות. שוב בפועל בתי המשפט מביאים בחשבון את כל הנתונים הללו כדי להביא לפסיקת מזונות ראויה לאורך כל השנים. אם על פי פסק הדין המחייב אותך בוצע פירוט של צרכים הכרחיים, מדור וחינוך, הרי שבהגיע הילדים לגיל חובה או חינוך חינם, ייתכן ועל פי הוראול פסק הדין דמי המזנות אמורים לרדת שכן מרכיב החינוך פחת משמעותית.