גלית

מזונות שלא שולמו 7 שנים...

שלום לעו"ד, יש לי פסק דין לגירושין, הגרוש לא שילם מזה 7 שנים, כרגע ילד אחד קטין והשני בגיר. האם ניתן לפתוח תיק הוצל"פ על כל התקופה ובמצב המתואר???

שלומי באשי, עו"ד

שלום גלית. התשובה היא כן ולא. כן - אצ יכולה לפתוח תיק הוצאהלפועל אבל סביר להניח שיאשרו לך חוב רטרואקטיבי ללא מתן הסבר של שנתיים אחורה. מעבר לכך תצטרכי להניח הסבר די טוב ומשכנע מדוע ישבת על הגדר שבע שנים ולא עשית כלום. (ביוח לאומי, עורך דין להוצלפ). ככל שההסבר יהא משכנע ומוכח, אינני רואה סיבה שלא תוכלי לטעון לחוב האמיתי כלפייך.