רועי

שאלה

אני נתקל בהרבה מידע סותר: בנוגע למזונות לאחר גיל 18, כיצד נוטה ביהמ"ש לפסוק - האם בד"כ מותנה התשלום בשירות הצבאי\הלאומי ובמשכו? תודה

עו"ד שלומי באשי

שלום רועי, הכלל הוא שמגיל 18 ובמשך השירות הצבאי הסדיר ישולמו מזונות בשיעור של שליש מהסכום האחרון ששולם. אם לא היה גיוס השאלה היא למה. אם הילד לא התגייס ובמקום זה הוא עובד אז לא ייפסקו מזונות. אם מדובר בבעיות בריאותיות אז יהיה צורך להתייחס לכך לגופו של עניין. עקרונית הגיוס הוא כן מותנה בפסיקה ובחיוב. הרעיון הוא שהילד בצבא, לא עובד וסמוך על שולחנה של האם.