שירלי

מזונות ועוד

אני ובעלי כרגע מתחילים בהליכי גישור, אנחו נשואים שנה וחצי עם תינוק בן חמישה חודשים. לבעלי יש שתי חברות שרשומות על שמו ולמיטב ידיעתי הוא מכניס לפחות 30000 אלף שח בחודש אנחנו חיים בשכירות ומחזיקים בשני רכבים.אני התחלתי לעבוד רק עכשיו בשכר של 3000 שח הייתי רוצה לדעת מה זכויותיי והאם בגלל השכר שלו והשכר שלי אני זכאית מזונות על סך 6500. כיוון שבחישוב שלי הוצאות המחייה שליושל בני יחדיו יעמדו על סך 9500 שח. בנוסף האם אני זכאית לרכב למרות ששני הרכבים על שמו, ובכדי לקחת את הילד המטפלת שזו אימו של בעלי כאשר בכוונתי לעבור לגור באיזור אחר שבו משפחתי מתגוררת אני זקוקה לרכב. ובכלל בלי שום קשר לכך האם זכותי לבקש רכב. שני הרכבים נקנו בזמן הנישואים. יש לציין שיכול להיות שבעלי מרוויח אף יותר הוא אף פעם לא טרח לעדכן אותי בשכרו הוא אדם אמין ולא עובד בשחור יש שתי חברות על זמו בשותפות. הייתי מבקשת לדעת בערך מה זכויותי לגובה מזונות והרכב בכדי לדעת איך לגשת להליך הגישור. בנוגע לנכסים אחרים אין לי מושג מה יש לו וגם ממש לא מעניין אותי אני בסך הכל רוצה שבני ואני נחיה בכבוד ולא נהפוך לנזקקים כתוצאה מהגירושים.

עו"ד שלומי באשי

שלום שירלי, עירבבת שני דברים : 1.מזונות ילד 2. חלוקת רכוש. לגבי רכוש - את זכאית לקבל מחצית מכלן מה שנצבר/נרכש במהלך החיים המשותפים. ולכן לגבי הרכב התשובה היא כן. לגבי מזונות - בעל חייב במזונות אשתו וילדיו. מרגע הגירושים פוסקת חובת המזונות כלפי האישה וקיימת החובה רק כלפי הילדים. לשאלתך - אינני רואה מצב שבו את תקבלי סכום כזה או אפילו קרוב לכך עבור מזונות ילד אחד. לדעתי טוב תעשי אם תקחי ייעוץ משפטי מקביל להליכי הגישור על מנת שתוכלי להתייעץ תוך כדי התהליך.