רחלי

מזונות

שאלה נוספת ברשותך, אני ובעלי פרודים שנה וחודשיים, הוא אינו גר בבית, מיזמתו. כאמור לנו שלושה ילדים, בגילאים 17 וחצי, 16 וחצי ו-9, אני מקבלת ממנו סך של 5,500 ש"ח לחודש כמזונות לילדים, וזה כולל בתוכו השתתפות שלו במשכנתא, שעומדת על סך של כ 2500 ש"ח לחודש, פלוס הוצאות חינוך. בנוסף הוא מגיע הביתה כל יומיים מתקלח, אוכל, משאיר כביסה. שאלתי, האם אני זכאית בתקופה זו למזונות אשה ממנו? ואם כן באיזה סכום מדובר? האם סכום המזונות כביכול שהוא משלם נכון להיום, 5,500 ש"ח, הוגן? לגבי הזכויות הסוציאליות שצבר, הוא לא מסכים להחשיב את השנה בה אנו פרודים בחלוקת הזכויות בינינו. האם זה חוקי? תודה. תודה

שלומי באשי, עו"ד

שלום רחלי, אענה ביחד על שתי שאלותייך. השנה שאתם פרודים אמורה לא להיחשב אבל לאור העובדה שהוא מגיע לבית באופן קבוע יש להביאה בחשבון. לאור השתכרותך הדלה את בהחלט זכאית להשלמת מזונות ממנו לכיוון ה 4500 כולל. לגבי מזונות הילדים - הסכום שהוא משלם למעשה הוא אלף לכל יחד ועוד משכנתא מלאה. בשלב זה עליו להוסיף את עלויות החינוך שלהם בכל חודש.