אילן

מזונות לילד מעל גיל 18

לכבוד עו"ד שלומי באשי שלום רב אבקש את עזרתך בהסכם גירושים שנפסק לי . הסכם הגירושין לעיונייך אלו שני הסעיפים בעניין : 4.1 - הבעל ישלם לידי האשה למזונות ומדור הקטינים וסיפוק צרכיהם השונים כל עוד הקטינים ברשותה ובחזקתה של האשה . סך של 3000 ש"ח וזאת עד הגיע הקטינים לגיל 18 ו/או סיום לימודיהם התיכוניים (כיתה יב') הכל לפי המאוחר מבין השניים . 4.2 - בהגיע הקטינים לגיל 18 ו/או סיום שנת לימודיהם התיכוניים המאוחר מבין השניים ו/או עד סיום שירותו הסדיר הצבאי. יעמדו מזונות הקטינים על 1/3 מהסך המפורט דלעיל. שאלתי היא .. יש לי 2 ילדים ילד ב 9 וילד ב 18 הילד נשאר כיתה השנה בכיתה יב" ואמור לסיים ביוני 2013 אני לא בקשר עם האם והילדים כבר 9 שנים. 1. אבקש את עזרתך לדעת האם עלי לשלם שליש לילד מחודש יולי 2013 או רק מהתחלת הגיוס שלו כאשר הוא מתגייס ? 2. עדין אנני יודע מתי הילד אמור להתגייס ואם בכלל במידה ולא מתגייס האם עלי לשלם ? ..? 3. ובמידה והילד מתגייס האם אני יכול לבקש מהאשה מספר חשבון בנק של הילד ולהפקיד ישירות לחשבון שלו ? תודה על עזרתך בברכה מכל הלב אילן

עו"ד שלומי באשי

שלום אילן, אם זהו הניסוח של הסעיף אז לאור הישארותו של הילד שנה נוספת הרי שאין מנוס אלא מלהמשיך ולשלן את המזונות שנה נוספת. שים לב כי ההגיון מאחרוי ההפחתה לשירות הצבאי היא העובדה שהילד אינו בבית ואינו סמוך על שולחנה של אימו במשך כל הזמן. אתה כן יכול לעשות משהו באם אתה יודע שהילד עובד למחיתו ומשתכר וזאת לאחר גיל 18. תוכל לפנות בבקשה להקדמת השליש כבר עתה. כאביו של הילד יש לך זכות לפנות לגורמים הרלבנטיים ולבקש מידע לגבי מועד הגיוס של הילד. התשלום ישירות לידיו של הילד יכול להיעושת אך ורק אם הדבר מוסכם על הצדדים. אם הייתה בקשר עם הילד והילד היה מבקש זאת אז היית יכול לבצע את המהלך הזה.