טל

הוצאות חינוך מיוחדות והצמדת המזונות

שלום, 1. בהסכם הגירושין שלנו כתוב כי המזנות יוצמדו למדד, וכי העדכון ייעשה אחת לשלושה חודשים. האם בזמן העדכון מחשבים רק את הסכום החודשי המעודכן נכון לעכשיו או גם את הפרשי ההצמדה בחודשיים שקדמו? במילים אחרות - האם אני אמורה לספוג את הפרשי ההצמדה של 8 חודשים בשנה או שהסידור הוא בדומה לשכ"ד - שכל החודשים אמורים להיות משולמים ע"פ הצמדה? 2. כנהוג, הוצאות החינוך משולמות במזונות והוצאות חינוך מיוחדות מחולקות בין שנינו שווה בשווה. השנה נרשם בני לשני בתי ספר תיכון. האם זו נחשבת הוצאה מיוחדת (סה"כ 400 ש"ח)? תודה

עו"ד שלומי באשי

שלום טל, 1. אין במזונות חישוב לפמרע זה אומר שתמיד מזונות הבסיס יהיו אל מול המדד החדש ולא מדד על מדד. 2.כיצד נרשם לשני בתי ספר ? מה שנחשב כהוצאות מיוחדות חייב להיות מפורט בהסכם. לדעתי אם לא מפורט לךם שהוצאות רישום חלות בחלקים שווים אז זה לא נחשב

יניב כהן

יש לי הסכם מזונות שהיינו 2500 לשתי ילדים , לא כולל הוצאות חריגות. ההסכם נעשה בבית הדין הרבני ולא פורט מהי הוצאה חריגה ? כעבור 3 שנים האם מגישה תביעה על צהרון שאינה כלל עובדת , עבור 4 חוגים בשבוע, והוצאה רפואית שהילדה נסעה באמבולנס ודורשת את הכסף.