אורלי

גובה דמי מזונות במקרה של אב בעל 100% נכות

איך מתייחסים בקביעת דמי מזונות כאשר מדובר באב בעל 100% נכות, אך גובה הכנסתו מביטוחים שונים גבוהה מאוד (ופי כמה יותר מהכנסת האם) וכן אינו מוציא כספים על טיפולים מאחר והמצב הבריאותי סטטי. מתוך הבנתי אחד הפרמטרים לקביעת גובה המזונות הינו הכנסת האב. האם הפסיקה מתייחסת באותו אופן גם לאב נכה ?

עו"ד שלומי באשי

שלום אורלי, את מדברת על 100 אחוזי נכות ועל כן אינני יודע כמה מהכנסותיו נדרשות לצורך טיפוליו. מנסיון הרי שידוע כי חלק מההכנסות מביטוחים הן הכנסות אקסטרא אשר לא נדרשות לצורך טיפולים רפואיים (אשר ברובן מכוסות ע"י המערכת) ועל כן בית המשפט יבדוק כמה מתוך הכנסות האב מכל מקור שהוא נצרכות עבור נכותו באופן דחוף וחיוני ומהי הכנסתו הפנויה לצורך תשלום מזונות. בהחלט יהיה ניתן לחייבו בתשלום מזונות חרף נכותו.