חד הורית הא

מזונות

שלום רב,יש לי משמורת מלאה על בני בן השנתיים. יש פסק דין! כרגע האב נמצא במעצר עד תום ההליכים, זה יכול להמשך זמן מה. רציתי לדעת בבקשה- האם אני יכולה לתבוע דרך ההוצאה לפועל כאשר הוא במעצר? (לא מעוניינת דרך הביטוח הלאומי). האם ההוצאה לפועל\ביטוח לאומי- נותנים מזונות רטרואקטיבי, ואם כן כמה חודשים אחורה? האם ניתן לשנות החלטה של פסק דין בענייני מזונות כאשר האב במעצר? המון תודה על העזרה. יום מקסים!

שלומי באשי, עו"ד

שלום רב, הוצאה לפועל אינה גוף משלם אלא רשות אכיפה שבאמצעותה את היא זו שאוכפת את פסק הדים על ידי פעולות גבייה. במקרה של אסיר ניתן לעקל כספים המגיעים לו מהשב"ס ו/או כספים אחרים הרשומים על שמו ככל שאלו קיימים. אני בהחלט הייתי ממליץ לך לפנות לביטוח לאומי שכן מוסד זה הוא מוסד משלם ללא כל קשר לגבייה על פי חתץ סוציואקונומי אותו את מציגה. אם את משתכרת מעל לנקודת האיפוס שעומדת כיום לדעתי על כ 4,800 ש"ח לא תוכלי לקבל מהמוסד לביטוח לאומי כספים. אנא פני אליהם ובדקי את זכאותך.