לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלי

מזונות

שלום, עומד לפני גרושים שניים משלם מזונות עבור שני ילדים 14, 10 מהגרושים הראשונים 2300 שקלים +(מדור ששולם מראש כ- 90000 שקלים ) אני משתכר 8500 שח נטו ולי שלושה ילדים נוספים בגילאים 4.5 ,2.5, 11 חודשים. הוצאות גנים עבור שלושתם נכון לעכשיו 500 עבור הגדול 2200 עבור הקטנים כאשר בשנה הבאה שני הגדולים גן ערייה והקטנה ממשיכה משפחתון של תמת לנו יש בית משוטף שנתחלק בו חצי חצי שווה בשווה (נכון לעכשיו המשכנתא עומדת על 2200 שקלים,כמה להערתכם אשלם מזונות עבור שלושת ילדים אלה בהתחשב בעובדות הקיימות לצורך הענין אשתי משתכרת כ5000- 5500 שקלים נטו . ,תודה מראש

עו""ד שלומי באשי

שלום אלי, אתה למעשה שואל כמה מזונות אתה צריך לשלם עבור חמישה ילדדים ממשכורת של 8,500 ש"ח לחודש. אכן סוגייה לא פשוטה לשופט היושב בדין. טוב עשית ששילמת את המדור מראש בסיבוב הראשון ואני חושב שטוב תעשה אם תעשה זא גם כעת. אחרת אינני רואה איך התזרים החודשי שלך יאפשר לך קיום סביר. הייתי מציע כי תשלם את המדור עבור שלושת ילדיך מראש ואז תנסה להעמיד את יתרת כל המזונות שעליך לשלם על גזרת 5,500 ש"ח. במצב שכזה ואם תתבע הייתי מציע לך להגיש תביעה להקטנת מזונות עבור הילדים הראשונים על מנת לאפשר לשופט היושב בדין לנסות ולתת פתרון כולל.

אלי

תודה , שאלה נוספת וחשובה גרושתי נישאה בשנית והיא ובעלה התגוררו בבית שהיה של שניינו ומתוך הפרוק השארתי לה את החלק היחסי שלי מהדירה סך של90000 שקלים שכביכול היה התשלום עבור המדור שוויה של הדירה היה אז 400000 שקלים ולפני שנה בערך הם מכרו את הנכס ב קרוב ל 800000 שקלים נכון לעכשיו הם חיים בפנטאוז משלהם ואף נוסעים על שני רכבים מפוארים דהיינו מסודרים ברוך ה שאלתי היא האם במצב כזה ישנה התחשבות או איזה הפחתה במדור או במזונות עצמן (להם יש עוד שני ילדים משותפים)תודה מראש

עו"ד שלומי באשי

שוב שלום, אם היית משלם את המדור עכשיו באופן שוטף היה לך אולי מה לטעון אבל העובדה ששילמת אותו מראש ומהוון אז וגם בסכום מאוד נמוך, רק פועלת לרעתך. בתשלום מדור מהווון ניתן לאמר שאתה הבאת בחשבון שהיא תמשיך בחייה ולא תיעצר ועל כן אין לך מה לטעון לעניין זה כעת. כמו כן העובדה שהדירה הייהת שווה 400,000 בזמנו רק הקטינה את חובת תשלום המדור שלך, כך שלהפסיד בפועל לא הפסדת.

אלי

שוב תודה, ציינתי עובדות אלה לא כדי לקבל כסף חזרה השאלה שלי היא בעקבות המצב שנוצר אצלה ומעמדה כרגע הוא גורם שיכול להשפיע לטובתי בענין המזונות ולאיו המדור

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות