מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
הגדלת מזונות
שלום שלומי. הסיפור הוא כזה.. בעלי גרוש עם 4 ילדים כבר 4 שנים, משלם מזונות 2000 שח כל חודש + השאיר דירה בת 5 חדרים. זה אומר על כל ילד 500 שח. הילד הגדול כבר בצבא עבר את גיל 20 והשני בן 18 והוא לא הוריד ממזונות כי רצה שיסיימו תצבא. ה2 האחרות עדיין קטנות בנות 14 ו 16. הגרושה מכרה תדירה שבעלי השאיר לה לפני שנתיים ועכשיו טוענת שאין לה כסף ולא מספיק לה והיא חייה בשכרות ועובדת על משכורת של 4 אלף שח והגישה תביעה למזונות שהיא רוצה 5000 אלף שח. אנחנו נשואים כבר שנה ויש לנו תינוק משותף. אני לא עובדת ובעלי מרוויח 5000 שח. ולמרות שבעלי היה צריך להוריד ממזונות על 2 הבנים שעברו את גיל 18 הוא לא הוריד ועדיין משלם ת 2000 שח. ואנחנו חיים בשכרות ומשלמים 2000 שח. השאלה שלי היא עם התביעה שהיא הגישה להגדלת המזונות הגיונית או שאין מה לדאוג. ואם כן אז מה אפשר לעשות? תודה מראש דנה.
שלום דנה, צריך לראות מה נכתב בהסכם הגירושין בו ויתר בעלך על הדירה. האם הייתה משכנתא או לא הייתה ? האם הוא בקשר עם הילדים ? הלכה למעשה כיום הוא משלם 1000 ש"ח לילד כאשר לפחות את המדור הוא שילם מראש. השאלה היא - האם הויתור היה כה גדול אשר ניתן יהיה לטעון כי גם כלל את הוצאות החינוך ? לדוגמא - מדור מהוון של ילדים מראש יכול ויעמוד על כ 300,000 ש"ח - אם הויתור שלו היה הרבה יותר גבוה אזי תקום לכם טענה כי הוא שילם גם את הוצאות החינוך מראש ואז אינני רואה מצב שיגדילו. העובדה כי היא מכרה את הדירה - לא תהווה כל עילה להגדלה. בכל מקרה אני ממליץ כי בכל עת בה יש תביה מסוג זה - גשו לקבל ייעוץ ואל תלכו לבד.
שלום שלומי. ראשית תודה על התשובה לשאלתי הקודמת. הגירושים שלהם היו דיי מכוערים ולקח להם הרבה זמן להגיע להסכמה. אך לבסוף בהסכם גירושין סוכם שאם היא לוקחת תדירה היא לא יכולה לתבוע אותו להגדלת מזונות אבל איך שהבנתי זה סעיף לא תקף... היא טוענת שמכרה תדירה ב 300 אלף שח. למרות שלא מציגה שום אסמכתא או הוכחה לכך וגם טוענת שהדירה הייתה בחובות ולכן מכרה למרות שאין לה שום הוכחה על כך. ועל הדירה הייתה משכנתא של 90 אלף שח שהייתה צריכה לשלם אלף שח בחודש. הוא כן מדבר עם הילדים ואם הם צריכים משהו הוא נותן להם עד גבול היכולת כמובן.. אבל היא טוענת שהוא לא מספיק דואג להם ולא מקדיש להם ומוציאה את עצמה למסכנה שהיא סובלת והוא חיי טוב וטס לחול. לפני כמה חודשים עברה לגור במרכז ששם הכל פי 2 יותר יקר ב איך שהייתה גרה כל חייה.. המסכנה הסופית היא שהיא כבר חייה אם המזונות האלה 4 שנים ופתאום החליטה לעבור למקום יקר פי 2 ודורשת תכסף ממנו.. מה עושים במצב כזה? תודה דנה.