לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלמונית

הפחתת מזונות

שלום, לבעלי ילדה מנישואים קודמים. הוא משתכר ב9000 שח ומשלם מזונות 2500 שח. יש לנו ילד משותף ואני כעת בהיריון שני. פנינו לבית משפט לענייני משפחה בבקשה להפחתת מזונות. 1. האם קיים סיכוי להפחתה משמעותית בהתחשב נסיבות העיקריות - נישואים שניים של האב+ילד וילד נוסף בדרך, מצבה הכלכלי של האם השתפר משמעותית (הפכה משכירה לעצמאית) והוצאות החינוך על הילדה מנישואים הראשונים פחתו משמעותית (עברה מגן פרטי לגן עירייה)? 2. נקלענו לקשיים כלכליים והגענו למצב שבלית בריאה ניאלץ להפקיד לראשונה סכום מזונות קטן מהנקבע (האם לא מוכנה להגיע להסכים/הסדר בנושא). מה ההשלכות של הדבר? תודה מראש

שלומי באשי, עו"ד

שלום רב, 1.לא ציינת כמה משתכר בעלך. לא ציינת מהם הנתונים הכלכליים שלכם. לא ציינת בת כמה הילדה. אם ייקבע כי יש ביכולתו לכלכל שלושה ילדים אז לא יהיה כל שינוי במזונות. אכן הולדת שני ילדים יכול שייחשבו כעילה להפחתת מזונות אבל כל מקרה לגופו. אם היית מפרטת סכומים הייתי יכול להיות יותר החלטי. כמו כן מאוד חשוב לדעת כיצד נפסקו המזונות - האם בהסכם או בפסק דין. 2.אי תשלום המזונות משמעותו אי קיום פסק דין ומכאן שהיא יכולה לפנות להוצאה לפועל כנגדכם. הייתי מציע כי אם כבר פניתם לבית המשפט בתביעה להפחתה - אנא הגישו לבית המשפט בקשה להפחתה זמנית עד לדיון ותציינו כי אתם לא יכולים לעמוד בתשלומים החודשיים ואינכם רוצים שלא לעמוד בפסק דין. אני מדגיש בפנייך כי הסיכוי לבקשה שכזו להתקבל הוא אפסי שכן אין נהוד לתת סעד זמני שהינו מקביל לסעד העיקרי. אבל זה שווה נסיון. אין לבקשה זו אגרה.

אלמונית

היי, ציינתי שבעלי משתכר ב9000 שח לחודש, ומצבנו הכלכלי לא טוב משמע מתקשים לסיים את החודש וחייבים לבנק הלוואות בסדר גודל של 500000 שח. הילדה בת 4 וחצי. המזונות נפסקו בהסכם.

שלומי באשי,עו"ד

שלום שוב, בנתונים הללו תוכלו לקבל הפחתה אבל אינני משוכנע כי היא תהיה משמעותית. אתם צריכים לנהל את התביעה לא בעצמכם שכן יש כאן טיעונים משפטיים בכל הקשור לעובדה שהמזונות נפסקו בהסכם.

אלמונית

לא בעצמנו אתה מתכוון דרך ייצוג של עו"ד? כי אם כן הרי שאני מתקשים לשלם מזונות ולסיים את החודש אז לא נוכל לעמוד בתשלום לעו"ד. האם יש דרך אחרת לייצוג? האם אנו זכאים לעו"ד מטעם המדינה במקרה הזה? ובכלל, לגבי זה שהמזונות נקבעו בהסכם-עדיין במועד ההסכמה בעלי לא באמת יכל לצפות מה יוליד יום ומה השינויים שיחולו בחייו, האם לא מתחשבים בזה?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות