ראובן

הגדלת מזונות

שלומי לך עו"ד שלומי באשי אני גרוש מזה כשנתיים יש לי שני ילדים בגילאי 8-5 יש לנו הסכם גירושין דרך בית הדין הרבני הוסכם סכום של 2200 ש"ח עבור שני הילדים קיבלתי תביעה להגדלת מזונות דרך בית הדין הרבני מהגרושה התקיים דיון אך היא לא התייצבה (אמרה שהיא הולכת לבית משפט)לדיון נכנסתי לבד לקחו ממני פרוטוקול ואמרו שבגלל שהיא לא הופיעה בית הדין מקבל את הסמכות עליו השאלה אם אני יקבל תביעה מבית משפט לעינייני משפחה אם זה אפשרי והאם אני יכול להתנגד שהדיון יתקיים בבית הדין לעינייני משפה מכוון שהכל אצלנו התקיים מהרבנות ולמעשה יש תביעה פתוחה דרך הרבנות אשמח לתשובה מהירה

שלומי באשי,עו"ד

שלום ראובן, שאלה מעניינת וטובה. אם יש לך קביעה שיפוטית שהסמכות לדון בתיק היא של בית הדין הרבני אז תצטרך להציגה במסגרת טענה שתעלה בכתב ההגנה לפיה אין סמכות לבית המשפט. העובדה שההסכם אושר ברבני אין בה כשלעצמה בכדי לקבןע סמכות אוטומטית לרבני בנושא הילדים. הילדים לא היו צד להסכם ועל כן ניתן יהיה לקבןע כי מדובר בתביעה ראשונה שלהם. ככזו נתונה לבית משפט סמכות לדון בה. ההחלטה כי יש להם סמכות תהיה מכשול שיהיה על בית משפט לעבור. מעניין