לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ענת

תביעת מזונות לאחר קבלת גט

שם תוכן הודעה: לי ולבעלי יש בשבוע הבא דיון בבית דין רבני לקבלת גט . יש לנו שני ילדים: 13, 9. ערכנו הסכם בינינו ללא עורך דין או מגשר, שכלל הגדרת משמורת של פעם בשבוע אצל בעלי, שאר ימות השבוע אצלי וחלוקה שווה של סופי שבוע. בנוסף, הגדרנו חלוקה (כמעט שווה) של רכוש וסכום מזונות חודשי של 3000 ש"ח . הסכום של המזונות הוגדר על ידי בעלי שהתפטר לפני שנה ופתח עסק עצמאי. הוא טוען שהכנסתו עדיין לא גבוהה (אני מעריכה כ- 8000 נטו). הרכוש שברשותו כולל 3 בתים בחו"ל שערכם כ- 250,000 דולר וחשבון בנק אליו מופקדים כספי השכירות. אני אמורה לקבל 800,000 ש"ח . הכנסתי היא 15,000 נטו + רכב. טענתי שמגיע לי יותר מ- 3000 לחודש והוא מסרב בטענות שאישה זכיאת לנקודות זכות של מס הכנסה וקצבת ילדים. אני עייפה ממערכת יחסים קשה, משברים וסבל מתמשך. אני חוששת שחילוקי הדעות בדבר גובה המזונות ימנעו ממני לקבל גט בשבוע הבא. האם יש לי אופציה להסכים בבית הדין להסכם כפי שהוא, לקבל את הגט ואחר כך להגיש תביעה של דמי מזונות המגיעים לי ולילדים כחוק ?

item.Author מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלום ענת, התשובה היא כן. הילדים אינם חלק מההסכם ועל כן יוכלו להגיש על ידך תביעה חדשה בבית המשפט לענייני משפחה לקביעת מזונתיהם. ככל שאלו נקבעו בחסר, וכל שלא התקיים כל דיון ענייני בנושא המזונות בבית הדין הרבני יפסק בית המשפטי את המזונות שלהם.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות